KRISTIANSAND: – Tidligere sa jeg at jeg ikke ville sitte i samme rom som ham. Nå tenker jeg at jeg vil se ham i øynene. Jeg vil han skal vite at dette er alvorlig, sier kvinnen i slutten av 20-årene.

Hun sier hun har gått fra å være redd, til sint, etter at det kom fram at 19-åringen nekter for de tre voldtektene han er siktet for.

Kvinnen smiler og prater mye når Fædrelandsvennen møter henne. Men når vi snakker om natten 29. mai, senker hun stemmen og øynene blir blanke. Hun beskriver alle påminnelser om overfallet som en «klump i magen».

– Jeg syklet opp den veien for en stund siden, bare for å tenke. Det gikk greit forbi benken og stedet. Men da jeg kom til porten fikk jeg helt anfall og gråt, sier kvinnen, og fortsetter:

– Det verste er at jeg ikke vet hva han har gjort, sier hun, og legger til at det siste hun husker er mannen som sto over henne mens hun lå på bakken, delvis avkledt.

Det er ikke lenge siden hun for første gang etter overfallet var på stedet der det skjedde på forsommeren. Det endte med tårer.

– Jeg tenker at det skal ikke være sånn. Bortsett fra når jeg blir minnet på det, føler jeg det går ganske greit. Jeg føler mange støtter meg. Før kunne jeg plutselig begynne å gråte. Sånn er det ikke lenger, sier hun, fem måneder etter voldtekten.

  • _Natt til søndag skal det ha skjedd en ny overfallsvoldtekt i Kristiansand. En kvinne (20) hevder hun ble overfalt og voldtatt ved en sti i Voiebyen.

Kvinne (20) skal ha blitt voldtatt ved sti_

Fortalte ikke

Kvinnen Fædrelandsvennen møter har med seg en venninne til intervjuet. Tidligere på dagen har hun for første gang fortalt venninnen om det som skjedde med henne i vår. Heller ikke til alle på jobb har hun fortalt om hva som rammet henne.

– På en måte hadde jeg følt det som en lettelse om flere visste om det. Men på en annen måte ikke, sier kvinnen.

– Hvorfor det?

– Fordi det er så vondt å sitte og prate om det som om det var noen andre. Det er forferdelig å bare spille med, men jeg tenker jeg heller vil snakke lite enn å gå. Det var en venninne som sa til meg: «Det var så bra det ikke skjedde med deg. Du klarer å forsvare deg.» Da satt jeg der. Jeg sa ikke til henne at det var meg før senere.

Tenker på andre ofre

En av tankene som melder seg er at politiet i første omgang ikke tok henvendelsen hennes to dager etter overfallet alvorlig. Det har de senere beklaget.

Etter at hun i sommer leste om kvinnen som ble overfalt i Baneheia 26. juni, kontaktet hun politiet og fortalte at hun mente det var veldig likt som det som skjedde med henne. Men de fant ikke saken hennes. Det viste seg at politiet ikke hadde oppfattet henvendelsen som en anmeldelse.

– Jeg sitter igjen med en ekkel følelse for hun andre. Hadde det som skjedde med meg kommet fram i avisen, hadde det antakelig ikke skjedd med henne. Hun hadde ikke gått alene, og i alle fall ikke akkurat den samme veien, sier hun.

19-åringen som ble pågrepet 5. oktober, er nemlig siktet for begge disse voldtektene, i tillegg til en voldtekt ved Otra 4. juni.

Lettet

Den andre kvinnen som ble overfalt i Baneheia, ønsker ikke å la seg intervjue av Fædrelandsvennen.

– Saken er en stor belastning for henne. Men hun føler en lettelse over at den skyldige nå er pågrepet og siktet, og at det også foreligger dna-bevis. Hun håper rettssaken kommer opp snart. Hun er lettet over pågripelsen, for det har vært forferdelig å leve i uvissheten, sier Monica Haugedal, som er bistandsadvokat for kvinnen.

Kvinnen Fædrelandsvennen møter har skaffet seg voldsalarm etter overfallet, og oppfordrer andre kvinner til å gjøre det samme. Og hun tar alltid taxi hjem på kvelden.

– Ikke gå alene. Få gjerne noen til å følge deg hjem, råder hun.