KRISTIANSAND: 28 år gamle Heidi Thisland Jensen ble drept i nærheten av sitt eget hjem på Hollekleiva øst for Mandal sentrum søndag 28. mars i år.

Den drapstiltalte, en 25 år gamle eks-kjæreste, har tilstått drapet, men nekter ifølge forsvarsadvokat Sigurd Klomsæt straffskyld for forsettlig drap.

— Han stiller seg uforstående til anklagene om å ha påført hennes død. Han vet at hun ble skadet, men han mente ikke å drepe, og det er langt derfra til at folk dør, sier forsvarsadvokat Sigurd Klomsæt, til Lindesnes Avis.

Ifølge tiltalen skal tiltalte ha slått og sparket Heidi Thisland Jensen gjentatte ganger i hodet, ansiktet og på kroppen. Avdøde ble påført flere brudd og alvorlige hodeskader, i tillegg til flere knivstikk. Hun døde av forblødning fra en stikkskade i lungen.

Siktede er også tiltalt for å ha truet, tvunget og begrenset bevegelsesfriheten til sin nå avdøde eks-kjæreste, skriver Lindesnes Avis.

Ifølge tiltalebeslutningen skal siktede i nærmere ett år, i tidsrommet fra 15. november 2009 til og med oktober 2010, ha utøvd særdeles grov vold mot Thisland Jensen ved flere anledninger.

Retten er satt til Kristiansand tingrett, men datoen for rettssaken er foreløpig ukjent.

25-åringen har sittet varetektsfengslet siden mars.