KRISTIANSAND: — Hvorfor er Torrilan så populært?

— Fritidsetaten tilrettelegger aktiviteter for barn og unge som tar utgangspunkt i deres interesser, og lanparty og data er noe av det ungdommen liker. Det er ellevte gang det blir arrangert. Opplegget er veldig bra. Det er ungdommene selv som arrangerer det meste.

Utdannet lærer

— Hvordan er det å være fritidsleder i Torridal?

— Veldig bra. Nå er jeg ganske fersk, begynte i august. Det har vært mye å sette seg inn i, men det er en givende jobb. Du får så mye igjen når du jobber sammen med ungdom.

— Hvordan havnet du i denne "bransjen"?

— Det var en blanding av tilfeldigheter og interesse. Men først og fremst interessen for å jobbe med mennesker. Jeg er jo utdannet lærer.

— Hva gjør så en fritidsleder på fritiden?

— En del forskjellig. Jeg spiller fotball på Lund med noen venner. Hjemme i Rogaland spilte jeg på Hinna Idrettslag. Jeg liker også å gå på tur. I sommer jobbet jeg på Haukeliseter, men kunne samtidig være mye ute i fjellet. Det var helt topp. Har også vært med i kor, er så glad i å synge.

Elsker å reise

— Reising, da?

— Jeg elsker å reise og har reist mye i forbindelse med studier. Ett semester tilbrakte jeg i Øst-Asia, der jeg besøkte Thailand, Malaysia, Kambodsja, Vietnam og Laos. Var borte i tre og en halv måned. Og jeg har vært i India i forbindelse med studier. I fjor høst jobbet jeg et halvt år før jeg dro til Sør-Amerika. Der jobbet jeg som frivillig i Peru fra januar til mars. Underviste elever i engelsk på barne- og ungdomsskole hver dag. På kvelden underviste jeg voksne som jobbet på markedene. Fra slutten av mars til juni reiste jeg som backpacker rundt i Bolivia, Chile og Argentina. I Bolivia jobbet jeg også noen uker på et dyresenter.

— Hva gjorde mest inntrykk?

— Det må være Peru, der jeg bodde hos en vertsfamilie og kom tett innpå peruansk levesett og kultur. Det er stor forskjell til Norge.

— Planer for fritidsetaten?

— Vikariatet mitt er fram til juni. Men jeg holder på med vårprogrammet, med jentefestival, vinterferietilbud og nytt lan.

— Hvordan trives en hinnabu på Sørlandet?

— Veldig godt. Studentlivet her var helt fantastisk. Om jeg blir værende? Tja, jeg tar en ting av gangen.