LILLESAND: — Hvordan har kinohøsten vært?

— Jeg tenker at det må være en grunn til at det er et utrykk som heter kinohøst, for stort sett har vi mye høyere besøkstall på høsten enn resten av året, og det har vi hatt i år også. Vi hadde faktisk besøksrekord under årets kinodag, med en økning på 37 prosent sammenlignet med fjoråret.

Gallafest

— Dere har kombinert kinoforestillinger med gallafest og andre arrangementer. Hvordan har det gått?

— Det har gått bra, og vi har hatt en spennende høst. Visse filmer krever litt ekstra oppmerksomhet for at folk skal få lyst til å se dem hos oss. ”Utdrikningsslaget” var en av dem. Der stelte vi i stand ”Damenes aften” med gallakjoler og fest. ”Dynasti” gjorde vi også litt ekstra ut av, hvor skuespiller Rolf Pedersen ble med på premieren.

— Kommer dere til å fortsette å gjøre slike grep?

— Ja, jeg tror det er viktig å gjøre litt ekstra ut av forestillingene. Selv om det koster litt mer tid og penger, er det verdt det. Når vi skal vise ”Reisen til julestjernen” kommer vi til å servere grøt til barna, jeg tror det er slike ting som gjør at vi kan bli sett, og som gjør at folk velger akkurat kinoen i Lillesand.

Vise bredde

— Har du noen utfordringer i jobben som kinosjef?

— Det å forutse hva folk vil se før de vet det selv, er absolutt en utfordring. Jeg mener også at en god kino handler om å vise bredden i tilbudene som finnes, og det kan være vanskelig å velge ut de riktige filmene, jeg må ta en del sjanser.

— Hvilke filmer fenger Lillesands kinogjengere?

— Gode, norske filmer er alltid en vinner. Og Hollywoodfilmer, så klart. I år er det foreløpig ”Kon Tiki” som har hatt høyest besøkstall.

Liker eventyr

— Hvilke filmer foretrekker du selv å se?

— Jeg er nok litt i eventyrsjangeren. For meg er det lite som slår ”Ringenes Herre”-triologien. Man rømmer liksom litt fra virkeligheten, og det kan være deilig innimellom.

— Hva gjør du når du ikke er kinosjef?

— Vel, jeg har jo filmkanalene hjemme da, he-he. Ellers spiller jeg i tradjazzbandet "Sandra Point", og deltar mye i kulturlivet i Lillesand, det er noe jeg virkelig brenner for. Jeg er stolt av alle de som bidrar til et levende kulturliv, for det er utrolig mye som skjer her til tross for at vi er en liten by.