KRISTIANSAND: Natt til søndag 13. mars i år slo kvinnen (21) fra Lillesand en 21 år gammel mannlig vekter flere ganger i ansiktet i Havnegaten i Lillesand. Handlingen skal ha skjedd uprovosert, og mannen ble påført to risp i ansiktet.

Nå er hun i Kristiansand tingrett dømt til 45 dagers fengsel.

Lagt i bakken av vekteren

Kvinnen har forklart at hun hadde vært på to utesteder i Lillesand tidligere på kvelden. Utenfor et av utestedene oppdaget hun at noen av dem hun var ute med, hadde havnet i tumulter. Ifølge vitner gikk vekteren mot slåsskampen for å stoppe den. Men før han kom frem, tok den dømte kvinnen tak i jakka hans og holdt ham igjen. Han ba henne slippe, noe hun ikke gjorde. Dermed slo hun ham i ansiktet. Etterpå la vekteren kvinnen i bakken. Deretter fikk han stoppet slåsskampen.

Han gikk så tilbake til kvinnen og sa at han syntes dette var uakseptabel oppførsel mot en vekter. Han snudde seg så for å gi videre. Men da slo kvinnen ham på nytt bakfra. Denne gangen fikk han to risp.

Kvinnen løp av gårde og forsvant sammen med en annen person.

Mener hun kun slo én gang

Kvinnen har selv forklart at hun ikke skjønte at det var en vekter hun hadde slått før hun ble lagt i bakken, på tross av at mannen hadde "security-merke" både foran og bak på bekledningen.

— Retten har i denne sammenheng sett bort fra tiltaltes eventuelle manglende innsikt og vurderingsevne som følge av selvforskyldt beruselse, bemerker retten.

21-åringen husker ikke at hun slo ham mer enn én gang, og hevder hun løp av gårde etter slåsskampen.

Retten mener det var unødvendig at kvinnen blandet seg inn i slåsskampen, selv om hun kjente de som var involvert. De mener at i alle fall siste slag fremstår som uprovosert.

21-åringen er tidligere straffedømt fire ganger for vold. Den siste voldsepisoden skjedde i prøvetiden for en tidligere betinget dom. Derfor mente retten at samfunnstraff ble for mildt, og dømte henne til 45 dagers fengsel, som er en fellesstraff med en tidligere dom.