VENNESLA: Fredag var ABCenter-megleren på lunsj og omvisning på det nedlagte fabrikkområdet sammen med andre medlemsbedrifter i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.

— Hunsøya er et spennende og veldig fint område. Jeg tror det kommer til å bli et attraktivt boligområde. Folk er i mye større grad villige til å flytte på seg, og Hunsøya vil lette et boligtrykk i Kristiansand, tror Kulien.

Det planlegges for Sørlandets største næringspark i Vennesla, en kombinasjon av handel/næring og boliger. Otraparken er investor Tore Gustav Drivenes' prosjekt og inneholder 500 boenheter.— Vil folk bo i en næringspark, Kulien?

— Næring og boliger på Hunsøya vil leve greit side om side. Det er ikke nye Hunsfos fabrikker eierne skal starte.

Frode Kulien sier de vil bistå med rådgivning.

Prosjektet Otraparken skal opp til annen gangs behandling i Vennesla kommune. Om det blir i høst, er usikkert. Kommunalsjef samfunn, Aslak Wegge, sier de nå må avklare innsigelser fra fylkesmannen knyttet til kryssløsning og bruk av historiske bygg på fabrikkområdet.

Etter planen skal det bygges ny bro fra rundkjøringen i Ålefjærveien og over til Hunsøya.

— Vi sjekker nå ut forholdene med Statens vegvesen og NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat) og har dialog med Drivenes, sier Wegge.