ARENDAL: — Jeg har mye på hjertet, vet du, sier Einar Gelius til VG mandag.

Til avisen forteller han om sin kommende debattbok, som trolig gis ut til sommeren. Den skal handle om Gelius' 25 år som prest, men også om de turbulente månedene som fulgte etter hans forrige bokutgivelse - «Sex i bibelen».

I boka fra oktober i fjor beskrev den daværende Vålerenga-presten sitt eget sexliv i detalj. Han oppfordret leserne til «å dyrke sex og kåtskap», og kritiserte kirkens eget syn på seksualitet. Utgivelsen ledet fram til at Gelius, etter en samtale med Oslo-biskop Ole Christian Kvarme, i november sa opp stillingen i Den norske kirke.

- Som på film

Det tok bare fire uker fra boka kom ut til Gelius var ferdig som prest. Til VG sier han det var som å "oppleve seg selv på film". Mye skjedde på kort tid, med kjeft fra svært forskjellig hold - fra kirkelige kretser som fra feminister, bekrefter den avgåtte presten.

Samtidig presiserer Gelius at han også fikk støtte mens det raste som verst.

Arendalitten Gelius bestemte seg i mars i år for å flytte tilbake til hjembyen. Han er ikke bitter i dag, hevder han. «Sex i bibelen» er en bok han fortsatter stolt av. Og de sterke synspunktene på kirkespørsmål, de har han beholdt, lover Gelius overfor VG.