KRISTIANSAND: -Ja, det er mer snødekke og glatte partier hos dere, men hovedveiene begynner å bli bare i sporene, sier Arne Kleiv, med sete i vegsentralen i Porsgrunn.

Mange sørlendinger våknet i dag opp til stedvis svært glatte veier.

— Det var verre til morgenen. Men vi var tidlig ute og fikk saltet, sier Kleiv.

Få trafikkuhell

I formiddag ble en trailer liggende på tvers etter en sleng på E18 i Grimstad. Ellers har det vært lite å melde av ulykker på veiene.

— Det var litt trøbbel rett etterpå med en trailer i Grimstad. Den satt seg fast, men vi fikk den raskt opp og det ble kun en kort stopp, forteller Kleiv.

I følge værmeldingen for resten av uka må bilistene i landsdelen forberede seg på mer snø og vanskelige kjøreforhold. Vegsentralen oppfordrer folk til å kjenne etter og kjøre fornuftig.

— Vi får håpe at brøytemannskapet er på vakt, og holder snøen unna. Det ser ut som det skal avta en del utover. Vi får håpe det. Så må folk fortsette å kjøre etter forholdene, sier Arne Kleiv.

Bussen forsinket

I likhet med biltrafikken, så har det også bedret seg for bussen utover dagen.

— Ja, det var verre på morgenen i dag. Nå har vi forsinkelser på mellom fem minutter og ett kvarter på de fleste rutene. Det ser bedre ut, sier trafikksjef i Bussen Trafikkselskap AS, Oddvar Abrahamsen til fvn.no i 15-tiden tirsdag.

Togtrafikken går i følge NSB etter planen, og flyene på Kjevik er i rute.

— Her har det gått jevnt og trutt. Vi har selvfølgelig inne ekstra mannskap, men flyene går etter planen. Det sier Per Magnussen som er teamleder ved plass, brann og redningsavdelingen ved Kristiansand Lufthavn Kjevik.

— Vi har nok å henge fingrene i. Det har ikke vært opphold i hele dag. Men så lenge maskinene fungerer, så holder vi det unna, forklarer Magnussen.