AGDER: Ifølge Meteorologisk institutt ser det ut til å bli riktig så fint vær i fjelltraktene i sør så å si hele påskeferien. Dagtemperaturen kan komme helt opp i 20 grader i innlandet utover i uken.

– Palmehelgen begynner med litt variabelt vær med hensyn til skyer, med temperaturer rundt 12 grader. Men fra palmesøndag og utover ser det virkelig lovende ut, med klarvær, lite vind og mye sol. Midt i uken vil det komme inn litt skyer, slik det ser ut nå, men høytrykket kommer tilbake i påskehelgen. Det blir fine, vårlige temperaturer, sier Vibeke Thyness, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Les mer: Mot godvær i påska

Her er statusrapport fra skisteder i Agder:

ÅSERAL (LJOSLAND):

– Forholdene er greie til å være så lite snø. Det har forsvunnet en del de siste ukene, men du kan fremdeles renne både bortover og nedover. Hvor mye snø vi har, er vanskelig å si. Noen plasser er det ingenting, andre steder er det 50 cm. I går hadde vi besøk av en skoleklasse som skrøt av veldig fint føre i bakken. Begge trekkene er åpne i påska, men de siste meterne til toppen av øverste trekk er uvisst. Det er på toppen at sola smelter snøen først, så vi tar en dag av gangen. Det er mulig at enkelte traseer stenges, men vi er rimelig sikre på å holde noe åpent hele påska. Det er meldt strålende sol. Litt dumt det ikke er nattefrost, men vi tar det som det kommer, melder Gunvor Ljosland ved Ljosland skisenter.

ÅSERAL (BORTELID):

– Det går bra med snøforhold og trekk, alt er glimrende. I terrenget er det ikke så mye snø, om lag 40 cm, men i bakken kommer kunstsnøen i tillegg til dette. Vi holder fire av seks trekk åpne i helga, og bakken holder åpen hver dag i påsken. Det er meldt strålende vær i helga, med 16 grader så søndag, sier Odd Tryland ved Bortelid Alpinsenter.

BYKLE (HOVDEN):

– Vi har hatt det greit de siste dagene, med kulde på nettene og gode forhold. Det skal mildne, men vi har godt mot og tro på å holde løypene åpne i påska. 67 prosent av bakkene er åpne, og alle heiser er i drift. I dag har vi sju kuldegrader og sol, så her kan du få fine skiopplevelser. I snitt har vi 40 cm snø og bra føre. I påska skjer det veldig mye, som for eksempel utekonsert, barneforestilling, kveldskjøring og påskelunch på toppen av vestheisen langfredag, forteller Tom Kvinlog ved Hovden skisenter.

Se påskeprogrammet for Hovden her http://hovden.com/

ÅSERAL (EIKERAPEN):

– Det blir tynt med snø, men vi satser på å holde åpent hele påska. Vi klarer ikke holde toppen åpen, men opp til det vi kaller kryssinga, som er godt over halvveis opp i bakken. Alle trekk er åpne, men langrennsløypene mangler snø og blir ikke kjørt opp. I bakken har vi 40 cm snø, men det kommende fine og varme været er jo en utfordring for snøen. Lørdagen har vi den årlige Eikerapen Down Hill, et utforrenn for barn og voksne, sier Kenneth Abrahamsen, driftsleder ved Eikerapen Alpinsenter.

Se påskeprogrammet for Eikerapen her http://eikerapen.no/

VALLE (BROKKE):

Vi har plussgrader og overskyet med litt sol, og vi gjør oss klare til å ta imot påskegjester. Tilbudet er redusert, men vi har åpent barneområdet og to bakker av 1100 meter, disse er i meget god stand. Jeg regner ikke med at første delen av påska blir noe problem, men vi må se utover i uka med de temperaturer som meldes. Når det gjelder langrenn har vi to løyper på 15 km. Her har vi mange alternativer, så man blir ikke stående uten skiløyper i påska. I bakken har vi 60 cm med snø, mens vi i terrenget har 10 cm nede og 30 cm på toppen. Det meldes sol så langt man kan se, forteller Jan Wojtaszek ved Brokke Alpinsenter.

Følg med på aktivitetene på Brokke her http://brokke.com/