GRIMSTAD: Det har vært en svært dramatisk start på etableringen av Sørlandstinget. I over en time har man nå diskutert sammensetningen av tinget.

Kristiansand og Grundekjøn har fremmet et forslag om at kommuner med over 20.000 innbyggere får en representant ekstra i tinget per 20.000 innbyggere. Det betyr at Kristiansand, Arendal og Grimstad får ekstra representasjon.

Forslaget fra Grundekjøn ble deretter diskutert i Sørlandstinget, og Kristiansand fikk liten støtte.

Grundekjøn gikk etter dette på talerstolen og forlangte flertall for sitt forslag, hvis ikke truet med å trekke seg og Kristiansand fra tinget. Trusselen og ultimatumet ble mottat med stor forundering blant de andre som sitter i Sørlandsinget.

Uenigheten var så sto at det måtte en pause til derman forsøkye å løse opp i problemene.

Etter en pause i tinget har man nå etter flere avtemninger vedtatt at Kristiansand og Arendal får stille med to representanter på Sørlandstinget, ordfører og opposisjonsleder.

Høyre-trioen Arvid Grundekjøn, Arendal-ordfører Einar Halvorsen og stortingsrepresentant Peter Gitmark ønsket at representanten fra kommunene skulle velges av kommunen, og ikke bindes opp mot opposijsonsleder. De tre tapte denne avstemningen.

Dermed er man i den situasjon at Grundekjøn og Kristiansand startet etableringen av tidenes første Sørlandsting med å true med å trekke seg, og stilte ultimatum. På tross av at de tapte avstemningen velger Grundekjøn likevel å sitte.