Hva synes du om statsbudsjett-forslaget? Diskutér under artikkelen eller på Twitter med hashtag #sb13sør

KRISTIANSAND: Terje Larsen i Vest-Agder Idrettskrets forteller at utbyggingen av idrettsanlegg på Agder vil ta enda lenger tid som følge av det idretten stempler som et dårlig statsbudsjett.

— For sørlendinger vil dette merkes først og fremst ved at det vil gå utover investeringer i idrettsanlegg. I dag er etterslepet for kommuner i Vest-Agder 3,5 år, hva det fremover blir, vet jeg ikke, sier en skuffet Terje Larsen, organsisasjonssjef i Vest-Agder Idrettskrets.

2,3 prosentpoeng økning

Han begrunner skuffelsen med at da idrettsmeldingen ble lagt fram i juni skapte daværende kulturminister Anniken Huitfeldt optimisme i forhold til at idretten stod foran et stort løft. Hun avslørte at det legges opp til at idretten skal få en betydelig større andel av tippenøkkelen enn tidligere — en økning fra 45,5 til 65 prosent innen 2015. Men da statsbudsjettet kom mandag, blir det i 2013 en økning på 2,3 prosentpoeng i denne omgang - til 47,8 prosent. Han forteller at forskjellen mellom 47,8 og 65 prosent er mer enn 600 millioner kroner for norsk idrett.

- Føler du at dere er holdt for narr?

— Jeg vil overhodet ikke bruke det uttrykket. Jeg vil si at når regjeringen kommer opp med en idrettsmelding som presenteres som et stort idrettsløft, og det nå blir utsatt i tre år, så blir jeg skuffet.

Momskompensasjon

Men når det gjelder vare- og tjenestemoms, øker regjeringen potten med 320 millioner slik at den blir på 948 millioner.

— Det er veldig positivt. Der holder regjeringen det de lovet, sier Larsen.

Dette endrer likevel ikke oppfatningen hans om at statsbudsjettet var skuffende.

— En økning på 2,3 prosent vitner ikke om at man med økonomiske virkemidler verdsetter frivillig arbeid, sier Larsen.