KRISTIANSAND: — Vitneavhørene tyder ikke på at det var andre kjøretøyer direkte involvert i ulykken, sier Frode Smith, førstebetjent ved allmennavsnittet i Agder politidistrikt, som etterforsker dødsulykken.

Mistet kontrollen

- Hva sier vitnene om hendelsesforløpet?

— De forteller at sjåføren mistet kontroll på firehjulingen, sier Smith.

Ulykkeskvelden opplyste innsatsleder Øysten Hommen i politiet til Fædrelandsvennen at 26-åringen som omkom i atv-ulykken traff rekkverket på broa.

Politiets operasjonsleder Per Kristian Klausen sa følgende til Fædrelandsvennen lørdag:

— Men det kan se ut til at sjåføren har kommet borti autovernet før ulykken. Hvorfor vet vi ennå ikke.

Fart

- Hva vet politiet om farten på kjøretøyet?

— Vi vet ikke noe konkret om farten, sier Smith.

Politiet har hatt sin tekniker på åstedet. Veivesenets ulykkeskommisjon har også undersøkt åstedet. Inntil rapportene fra teknikerne foreligger, kan politiet ikke si mer om årsaken til dødsulykken.

Fartsgrensen på åstedet er 60 kilometer i timen.

Navnet på den omkomne 26-åringen som døde i ulykken på Oddernesbroa fredag kveld, er ikke frigitt av politiet.

Økende problem

Statens vegvesen har pekt på ulykker med atv-er som et økende problem.

I region sør omkom to personer i atv-ulykker i fjor. Like mange som omkom i hele landet fra 2006 til 2008. Statens vegvesen vurderer nå tiltak i forhold til atv-er. Blant annet krav om egen klassifisering og sertifisering for atv-er.

Barn rammes

I Statens vegvesen skal man også være oppmerksom på at andelen barn som er involvert i atv-ulykker skal være alarmerende høy. Av de to som omkom på atv-er i fjor i region sør, var den ene 13 år.

Lørdag var ei 11 år gammel jente involvert i en atv-ulykke i Lyngdal. Jenta skal ifølge politiet ha kjørt en atv som er laget for barn.