KRISTIANSAND: De to guttene skal ifølge forelegget fra politiet avfyrt raketter mot et bolighus på Flekkerøy cirka klokka 23 om kvelden den 11. august. Rakettene traff fasaden og vinduer i bolighuset. Det oppholdt seg folk i huset da rakettskytingen fant sted.

— De to tenåringene er begge bøtelagt med 12.000 kroner hver for brudd på straffelovens bestemmelser om skremmende, hensynsløs og plagsom opptreden. I tillegg rammes deres opptreden av politilovens bestemmelser om forbud mot oppskyting av raketter, og straffelovens bestemmelse om ulovlig oppbevaring og bruk av sprengstoff, sier politistasjonssjef Svein Erik Olsen ved Vågsbygd politistasjon til fvn.no.

De to 16-åringene har i politiavhør nektet for å ha stått bak rakettskytingen, og det er foreløpig uklart om forelegget blir vedtatt. Dersom de to nekter, må begge møte i Kristiansand tingrett.

Dersom de der blir funnet skyldig, må begge betale saksomkostninger i tillegg.

Den ene av de to bøtelagte har tidligere vært i kontakt med politiet i forbindelse med vinningskriminalitet.

— Politiet håper at denne reaksjonen gir den nødvendige preventive effekt slik at vi slipper flere lignende episoder, sier politistasjonssjefen.