KRISTIANSAND: En augustkveld i fjor truet han med å drepe en miljøarbeider inne på Natthjemmet i Kristiansand sentrum. Tiltalte hadde vært beboer ved hjemmet, men hadde skrevet seg ut.

I forbindelse med at han skulle hente noen eiendeler oppstod det tumulter og miljøarbeideren skulle skille ham fra en annen beboer.

I den forbindelse brukte 36-åringen flere av ordbokas mindre velsette ord mot miljøarbeideren. Det endte også opp med en drapstrussel.

Samme dag kjørte han motorsykkel uten førerkort i lomma og med narkotika i blodet. Ingen av delene er lov og det endte opp i arresten i kjelleren på politihuset i Tollbodgata. Der spyttet han en politimann i ansiktet.

Besittelse og kjøp av narkotiske stopper som hasj og metaamfetamin omfattes også av tiltalepunktene som politiet ønsket å få mannen dømt for.

Påstanden fra politiadvokat Arne Kjønstad for åtte overtredelser av lovverket var fengsel i 45 dager og en bot på 7500 kroner. Retten fant mannen skyldig og dermed ble han domfelt for 15. gang siden 1994. Straffen fra tingrettsdommer Gunnar S. Andreassen og meddommerne Odd Øyvind Fløysvik og Elin Stormark fulgte i all vesentlighet aktors forslag.

Boten ble imidlertid senket til 5000 kroner. På grunn av 36-åringens svært vanskelige økonomi slapp han å betale saksomkostninger.