KRISTIANSAND: — Jeg er glad jeg ikke ble drept, og at jeg nå har kommet hjem. Jeg får ta tiden til hjelp og se hvordan dette utvikler seg, uttaler kvinnen via sin ektemann til fvn.no.

På dagen to uker etter at kvinnen ble truffet av det voldsomme takraset fra Stumpf-gården, kom hun hjem til sin ektemann i Kristiansand i går. I ulykken pådro 69-åringen seg tre brudd i nakken, og tre brudd på ryggsøylen.

Hun er fortsatt svært sliten og medtatt etter operasjonen på Ullevål sykehus i Oslo sist lørdag. Det er for tidlig å si om skadene kan gi varige mén.

På vegne av sin kone har ektemannen anmeldt huseier, og politiet har innledet etterforskning.

— Det er helt utrolig at man ikke kan gå på et fortau i Kristiansand uten å risikere å bli drept, uttaler 79-åringen, som mener huseier har forsømt sin plikt.

Gårdeier forklarte til Fædrelandsvennen, samme dag som ulykken, at vaktmester hadde vært på taket flere ganger for å fjerne is i vinter. Det var noen dager i forveien satt opp trepinner på fortauet, men disse skal ha blitt fjernet.

Det er foreløpig ikke foretatt avhør i saken, hvor huseier trolig risikerer bot for uaktsom legemsfornærmelse. Politiet venter også på en medisinsk uttalelse før det tas stilling til en eventuell straffereaksjon.

I forbindelse med en kontroll i slutten av februrar opplyste politiet at gårdeiere som ikke ryddet taket risikerte bøter på mellom 4.000 og 10.000 kroner.

RAS: 69-åringen fikk snøraset i hodet mens hun gikk forbi her. Foto: Frode Lindblom. Foto: Frode Lindblom