MANDAL: — Jeg har gjort alt kommunen har krevd av meg opp igjennom årene. Da kan jeg ikke akseptere dette, sier hun.

Garasjestriden har versert mellom henne, naboene og kommunen i fire år. Høsten 2007 fikk hun tillatelse til å sette opp garasjen. Den ligger ved trappen opp mot Uranienborg, rett ovenfor sentrum.

Uten tillatelse

Ett år etter at tillatelsen ble gitt, ble det foretatt en kommunal befaring der man oppdaget at det var gjort betydelige terrenginngrep rundt garasjen, og gravd inn til nabotomten uten tillatelse. Dessuten var garasjen vendt i en annen retning enn det var gitt tillatelse til.

Under planutvalgets befaring onsdag var det mye følelser. Haddeland mente kommunen måtte bære ansvaret fordi de i utgangspunktet ikke satte seg ordentlig inn i hennes søknad for fire år siden. Hun møtte opp med advokat Solveig Løhaugen. Hun mente Haddeland har gjort det hun søkte om – og ikke mer.

Også naboene stilte med advokat. Per Sneve sukket oppgitt på grunn av de konsekvenser den har for området. Blant annet skal terrenginngrepene ha ført til ras i fjellskåringen ved en av naboene.

Skrekkeksempel

Mindre sukking ble det ikke i planutvalget da saken ble behandlet noen timer senere.

— Dette er et skrekkens eksempel på hvordan ting ikke skal gjøres i et bevaringsområde, mente John Kittelstad (KrF). Han mente at garasjen burde rives og området settes i den stand det var før den ble bygget. Han mente at dette er et viktig signal til byens befolkning om at reguleringsbestemmelsene er til for å følges.

Harald Øyslebø (Frp) la mye av skylden på kommunen som han mente burde ha undersøkt saken bedre før tillatelse i utgangspunktet ble gitt.

Mot Øyslebøs stemme bestemte utvalget at garasjen skal rives.