GJERSTAD/PORSGRUNN: En UP-patrulje på Østerholtheia i Gjerstad målte tirsdag ettermiddag snittfarten til en Audi til 121 kilometer i timen i 80-sonen på E 18. Bilen ble stanset klokka 16.35 og sjåføren ble informert om at han hadde mistet førerretten med øyeblikkelig virkning.

Fortsatte ferden

Beslagsgrensen i 80-sonen er 116 km/t, og 121 km/t fører vanligvis til førerkortbeslag i mellom fem og åtte måneder.

Da patruljen fra Utrykningspolitiet kjørte fra stedet, så 28-åringen sitt snitt og fortsatte ferden østover på E 18. – Patruljen kom tilbake etter mellom fem og ti minutter. De så at bilen var borte og visste at han var alene i bilen. Da la de sammen to og to, og skjønte at han hadde gitt blanke og kjørt oppover. Han hadde forklart at han skulle mot Oslo, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt til fvn.no.

Stoppet etter en time

Politiet sendte ut melding på radiosambandet. Politipatruljer i både Telemark og Agder ble bedt om å stoppe bilen. I Bambletunnelen kom en UP-patrulje fra Telemark over Audien, og de la seg på hjul.

På E 18 ved Lannerheia øst for Porsgrunn ble Audien stanset.

– Han var grei og snill da han ble stoppet siste gang. Han tok en sjanse, men skjønte at det ikke gikk da han ble stanset igjen, sier Aaltvedt.

28-åringen ble stanset i Porsgrunn en time etter at han ble stoppet første gang. Etter å ha blitt stanset for andre gang ble det besluttet at bilen skulle taues inn og 28-åringen kan nå vente seg en kraftig bot.