MYE Å VINNE: Rektor ved Mediehøgskolen Gimlekollen mener de har mye å vinne på et samarbeid. FOTO: Arkivfoto. Foto: Arkivfoto

KRISTIANSAND: Det er både strategiske og økonomiske grunner til at de tre høgskolene søker sammen. Faglig sett mener de å utfylle hverandre, og de føler at det kan åpne seg store muligheter dersom fagmiljøene i Bergen, Oslo og Kristiansand knyttes sammen. — Har mye å vinne

— Mediehøgskolen Gimlekollen har mye å vinne i denne sammenheng. Vi er en spesialisert høgskole som er dyr i drift. Samtidig har vi planer og visjoner for nye studietilbud, kurs og prosjekt på det nasjonale og internasjonale marked. Hver av høgskolene har sitt unike særpreg som vi ønsker å bevare og styrke gjennom en slik større høgskole, sier rektor Lars Dahle ved Mediehøgskolen Gimlekollen i en pressemelding.

Har ikke besluttet noe

Det er dyrt å drive en mindre høgskole, og de føler at en større enhet vil kunne gi alle miljøene større kraft til å videreutvikle seg i et marked som preges av sterk konkurranse.

-Det er ikke tatt noen formell beslutninger så langt, men både eiere og høgskolenes styrer har gitt grønt lys for videre arbeid med saken. Vi har bak oss en fusjon mellom to NLA-høgskoler, og det er nødvendig å tenke mye mer sammen på den kristne høgskolesektoren. Denne utviklingen er også i tråd med den samarbeidsmodell Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland har stått for. Dette kan være begynnelsen til at flere høgskoler ser seg tjent med å søke sammen på ulike måter, sier rektor Bjarne Kvam ved NLA Høgskolen.

- Naturlige samarbeidspartnere

Høgskolen i Staffeldtsgate er plassert midt i Oslo og har ifølge rektor, Jan Gossner, planer og visjoner som de ikke klarer å gjennomføre uten å samarbeide med andre.

— NLA Høgskolen og Mediehøgskolen Gimlekollen er naturlige samarbeidspartnere med tanke på å bygge et større og sterkere kristent nærvær i høyere utdanning i Norge, sier rektor Jan Gossner ved Høgskolen i Staffeldtsgate.

I første kvartal vil det bli arbeidet med en utredning som vil danne grunnlag for eierne av de tre høgskolene til å kunne sette i gang reelle fusjonsforhandlinger. En fusjonert høgskole vil få rundt 2000 studenter. NLA Høgskole har i dag 1600 studenter. Høgskolen i Staffeldtsgate og Mediehøgskolen Gimlekollen rundt 200 hver.