ARENDAL: Det skriver avisen Klassekampen lørdag.

– Vi er mange som mer enn en gang har sagt ifra til mer enn én sjef, men ingenting har skjedd, sier Tone Lise Samuelsen til Klassekampen.

Hun arbeider på Arendal trafikkstasjon. Som Fædrelandsvennen har skrevet tidligere, er en 40-åring, suspendert fra jobben samme sted. Han er siktet for grov korrupsjon.

Mannen ble pågrepet og varetektsfengslet i midten av desember i fjor, men er nå løslatt.

Falske salgsmeldinger

Politiet mener han skal ha latt falske salgsmeldinger fra skandalefirmaet Olsen Bil AS passere mot et pengebeløp. 40-åringen benekter å ha gjort noe straffbart.

Totalt skal han ha mottatt 126.000 kroner fra bruktbilforhandler Geir Egil Olsen, som er anklaget for en rekke ulovligheter.

Klassekampen skriver at de har snakket med totalt åtte personer som jobber eller har jobbet på Statens vegvesens trafikkstasjon.

De skal ikke ha blitt hørt da de varslet om sine mistanker, som knytter seg til salgsmeldinger fra Olsen Bil AS og flere bilforhandlere. Flere har følt at de selv er blitt mistenkeliggjort og stemplet som illojale.

Gransking ser på varslinger

Avisen skriver at det er lite skriftlig dokumentasjon på varslingene, som er overbrakt muntlig til sjefer på trafikkstasjonen. Ingen av sjefene vil kommentere saken.

Regionsjef Kjell-Inge Davik i Statens vegvesen sier følgende til Klassekampen:

– Jeg fikk også nyss om at ansatt og tidligere ansatte mener de har varslet mistanke før. Vår internrevisjon holder på med en stor undersøkelse av hele denne saken, og jeg kan bekrefte at også påstander om tidligere varsling er en del av undersøkelsen. Internrevisjonen vil prøve å se på om det er hold i det.

Frykter trafikkfarlige biler

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til, undersøker politiet om Olsen Bil har kjøpt eller tatt imot kjøretøy på ulovlig vis. En teori er at dette er forsøkt skjult gjennom falske salgsmeldinger til Statens vegvesen.

Ifølge meldingene er bilene kjøpt fra forsikringsselskaper. Men etter det Fædrelandsvennen får opplyst nekter disse selskapene for å ha solgt de aktuelle kjøretøyene til Olsen Bil.

Parallelt med politiets etterforskning, gransker nå krimenheten til veivesenet et stort antall biler som er solgt til kunder over hele Norge fra Olsen Bil AS i Grimstad.

Dette er tidligere vrak som det er knyttet svindel-mistanker til. Man frykter at en rekke biler er trafikkfarlige.