Valgt inn i Aps programkomite

Ap-topp Gro Bråten fra Lillesand skal være med å meisle ut Aps partiprogram for det viktige stortingsvalget om to år.

Publisert:

Gro Bråten får en hånd på rattet når Ap sentralt skal lage nytt partiprogram. Foto: Jacob J. Buchard

  • Henrik Ihme

KRISTIANSAND: Partileder Jonas Gahr Støre håper 2021 blir året da han endelig får overta som statsminister i Norge, etter at Ap gikk på et forsmedelig nederlag i 2017 – som av mange ble betegnet som et krisevalg for partiet.

Nå skal Aps gruppeleder i Agder fylkesting, Gro Bråten, være med i komiteen som skal utarbeide forslag til partiprogram for stortingsperioden 2021–2025. Hun er valgt inn av sentralstyret.

«Som medlem av komiteen skal jeg være med å lage et program med en helhetlig politikk for fremtiden, og som ivaretar hele landet. Derfor er det spesielt viktig at jeg også bringer inn saker og perspektiv som har betydning for oss som bor i landets sørligste landsdel», sier Bråten i en pressemelding.

Les også

Mener Ap må samarbeide med MDG også nasjonalt

Les også

Støre fulgte maktkampen tett: – En stor mulighet for oss

Les også

– Jeg skal være en fighter for Agder

Jonas Gahr Støre skal leder komiteen, og sier dette om Bråtens rolle.

«Komiteen er satt sammen av folk med ulik bakgrunn, kompetanse, bosted og alder, og vi har fått til en god blanding. Gro Bråten er vår ledende fylkespolitiker i Agder. Hun har et sterkt engasjement for arbeid med barn og unge og verdifull kompetanse på hva som skal til for å få folk inn i arbeidslivet, blant annet fra sin tid som leder for karrieresenteret i Kristiansand. Dette vil være viktige tema for oss i arbeidet med nytt partiprogram. Hennes gode kjennskap til landsdelen Sørlandet og erfaring fra fylkeskommunen vil også være nyttig for arbeidet i programkomiteen».

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Politikk