Full frifinnelse av Jackson

Publisert: Publisert:
  • Fædrelandsvennens nettredaksjon
Denne artikkelen er over 15 år gammel

Santa Maria (NTB-AFP): Det var dørgende stille i rettssalen da juryen på tolv personer mandag fant at 46 år gamle Jackson ikke kunne kjennes skyldig i noen av tiltalepunktene mot ham.

Til tross for at noen av jurymedlemmene innrømmet at de var betenkt over Jacksons atferd, frikjente de ham på alle punkter. Man kan ikke legge til grunn personlige oppfatninger i en slik sak, sa jurymedlemmene på en pressekonferanse etter at kjennelsen var lest opp.

– Vi forventet klarere beviser. De fantes bare ikke, sa ett av jurymedlemmene om hvorfor Jackson ble frifunnet.

Viste ingen følelser

Jackson selv viste ingen følelser da kjennelsen ble lest opp, og stirret rett framfor seg mens han ble frikjent punkt for punkt. Det var først og fremst den jublende fansen utenfor rettsbygningen i Santa Maria som vitnet om at Michael Jackson vant full seier mandag.

Få minutter etter at marerittet var over for Jackson, gikk han den korte veien fra rettslokalet til bilen uten å fortrekke en mine. Iført de sedvanlig store og svarte solbrillene vinket han kort til fansen før han satte seg i bilen og ble kjørt hjem til ranchen Neverland.

Fansen brøt ut i unison jubel utenfor rettslokalet da frifinnelsen var et faktum. De gråt, feiret med champagne, klemte hverandre og takket juryen. Noen hadde til og med tatt med hvite duer som ble sluppet fri etter kjennelsen.

Ingen svertekampanje

Om frifinnelsen mandag var en full seier for Jackson, var den et knusende nederlag for aktor Tom Sneddon, som har drevet etterforskning av Jackson i om lag ti år og lagt ned mye ære i rettssaken mot popartisten.

– Jeg benekter kategorisk at denne saken har vært et forsøk på å sverte Michael Jackson. Vi har gjort jobben vår så godt vi kunne, sa Sneddon og ville ikke kommentere om det er siste gang han reiser tiltale mot Jackson.

Ett av aktoratets hovedvitner i saken, Jacksons ekskone Debbie Rowe, uttalte på sin side at hun er overlykkelig for frifinnelsen av Jackson.

Michael Jacksons bror Jermaine sa senere på kvelden at han ikke var overrasket over den totale frifinnelsen, og beskyldte påtalemakten for å ha drevet en grunnløs kampanje mot broren.

– Det de har gjort mot Michael og familien, er latterlig og basert på løgner, sa Jermaine Jackson til CNN.

Som Berlinmurens fall

– Rettferdigheten er skjedd fyllest. Mannen er uskyldig, og har hele tiden vært uskyldig, skrev Jacksons hovedforsvarer Thomas Meserau på Jacksons offisielle hjemmeside etter at kjennelsen var et faktum mandag.

Jacksons nettside var ellers fylt med jublende seierserklæringer, og frifinnelsen ble sammenlignet med begivenheter som Berlinmurens fall og frigivelsen av Nelson Mandela.

– Husk denne dagen. Den er en del av historien, står det på hjemmesiden som Jackson fikk opprettet i forbindelse med rettssaken. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.