KRISTIANSAND: — Vi påkjærte avgjørelsen til lagmannsretten og fikk medhold om at meddommeren ikke var inhabil. Dermed avsluttes saken til torsdag, sier politiadvokat Beate Rullestad-Jansen.

Tingrettsdommer Per Olaf Refsalen i Kristiansand tingrett avbrøt og hevet rettssaken da det ble brakt fram opplysninger om at en meddommer hadde sittet utenfor tinghuset og pratet med den tiltalte i en pause.

Meddommeren beklaget det som hadde skjedd, men gav uttrykk for at han bare hadde snakket med den tiltalte asylsøkeren om hvor viktig det var at han skjønte alt som ble sagt i retten. Refsalen vurderte opplysningene slik at retten gjennom den handlingen var inhabil og hevet saken.

Lagmannsretten tolket ikke opplysningene i saken så strengt som tingrettsdommeren. De viser i sin kjennelse til at folk flest ikke kan forstå at en slik handling som meddommeren gjorde, skal føre til at hele saken må tas opp på nytt.

Rullestad-Jansen er glad for at saken dermed kan prosederes ferdig og tas opp til doms. Alternativet var å starte hele rettssaken fra begynnelsen av.

Mannen i 20-årene er tiltalt for å ha hatt sex med sin kjæreste fra hun var 13 år.

Svein Versland