KRISTIANSAND: -Til tross for at det både lørdag og søndag er satt inn store ressurser i letingen etter mannen, har vi ikke funnet noe som gir pekepinn om hva som har skjedd.

Det sa Bård Austad, operasjonsleder ved Agder Politidistrikt til Fædrelandsvennen i går ettermiddag. Agder overtok hovedansvaret for letingen i går, men med Hovedredningssentralen som koordinator.

— løpet av helgen er det søkt med redningsskøyte, politibåter og frivillige fartøyer på sjøen. Vi har hatt fly på vingene og helikoptere med varmesøkende utstyr i aksjon, uten at den savnede er funnet, forteller Austad.

Søket har vært konsentrert i området fra Risør mot Stathelle.

— Vi har ikke holdepunkter for å anta noe annet enn at mannen har falt over bord, sier Austad. En antakelse går ut på at dette kan ha skjedd like etter at båten la ut fra Risør torsdag kveld, med Stathelle som bestemmelsessted. En ferd som normalt tar rundt fem timer.

Fredag kveld ble mannen meldt savnet av familien, og ved 23-tiden samme dag ble seilbåten hans funnet drivende i Skagerrak av ferja «Peter Wessel».

Da båten ble funnet, var fokka heist opp, men ikke storseilet. Motoren var i gang, men ikke satt i gir. Dette kan tyde på at mannen falt over bord mens han var i ferd med å heise seilene.

-Hvor lenge kommer letingen til å fortsette?

— Det er ikke tatt stilling til. Ut fra de holdepunkter vi fortsatt har, blir dette nærmest som å lete etter nåla i høystakken, sier Austad.

Men han regner med at omfanget i leteaksjonen kommer til å dabbe av.

OLAF LORENTSEN