HANS OLA OUSTAD

Mullah Krekar.

Samtalene brente sørlendingen på CD-plater som han senere leverte til Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Det kom frem under rettssaken i Oslo tingrett mandag. Mullah Krekar har stevnet staten fordi han mener at utvisningsvedtaket mot ham er ugyldig.

Samtalene fant sted 30. desember 2003, på chattegruppen Pal talk (kameratprat) på Internett. Mullahen satt i sin egen stue på Grønland i Oslo og snakket med personer som hadde spørsmål om bl.a. selvmordsbombing.

Mullah Krekar gav sine samtalepartnere rene ord for pengene. Bl.a. opplyste han at han — om han fikk kallet - med glede ville sprenge seg selv i luften som selvmordsbomber. Krekar svarte på spørsmål at USAs ambassade i Drammensveien i Oslo er et godt mål for en slik aksjon, skriver Aftenposten.

Under samtalene sier han også at det er viktig å utøve hellig krig, noe han mener muslimer bør reise hjem for å utføre. Men da må de passe seg for ikke å bli tatt på veien: Skal man ofre livet, må det ifølge Krekar ha mest mulig effekt. På CD'ene bruker Krekar terrorleder Osama bin Laden som eksempel på at man under hellig krig også må tåle å være borte fra familien, skriver Aftenposten.

Nå blir CD-platene brukt for alt hva de er verdt av myndighetene. I rettssaken, som er reist av mullah Krekar, blir de brukt som bevis for at mullah Krekar har vært en aktiv terroristleder i mye lengre tid enn han har innrømmet overfor myndighetene.

Dette er et viktig bevis for myndighetene: De ønsker at utvisingsvedtaket av mullah Krekar opprettholdes og at han kan sendes ut av landet straks forholdene i Irak er trygge for Krekar, skriver Aftenposten.