EGERSUND: Det forklarte 22-åringen i Dalane tingrett da rettssaken begynte i formiddag. Han er sammen med en 30 år gammel mann fra Farsund tiltalt for drapsforsøk både mot lensmannen og lensmannsbetjent

Det kunne gått riktig galt da politiet tok seg inn i en leilighet i Sirdal i Vest-Agder 8. juni i år, etter å ha fått melding om at en person følte seg truet like etter midnatt. Polititjenestemennene tok seg inn i et hus der de først oppdaget en person som oppførte seg rolig.

Men så kom nok en person ut av et naborom, hevet en revolver og siktet og skjøt mot den ene politimannen. Kollegaen hans så dette og fikk hindret at et skudd traff noen.

Deretter snudde vedkommende seg mot den andre politimannen og hevet våpenet på ny. Før han fikk gjort noe mer, kastet politimannen seg mot vedkommende og fikk lagt ham i bakken.

Mannen holdt fortsatt våpenet etter at han var lagt i bakken, og nok et skudd gikk av. Deretter ble mannen pågrepet. Ingen av politimennene var bevæpnet under aksjonen.

— Jeg visste ikke at det var politimenn som kom inn. Jeg trodde det var noen andre som kom for å ta oss, sa 22-åringen i retten.

30-åringen erkjenner at han sparket Tonstad på overkroppen, men også han nekter straffskyld. Heller ikke han forstod at det var politimenn som kom inn i leiligheten.

— Jeg trodde mannen holdt på å drepe kameraten min, sa 30-åringen i retten.

Det er satt av fem dager til saken, og de to politifolkene skal også forklare seg i dag.