KRISTIANSAND:

— Vi vil forholde oss til politiet og hva de råder oss til å gjøre. Vi er i dialog, og det er ikke avklart om det blir noen anmeldelser, sier senterleder Geir Magne Lundstøl ved Sørlandssenteret.

— Spørsmålet vi må se nærmere på, er hvem som eventuelt skal anmeldes og for hva. Politiet var jo til stede etter hvert her ute på parkeringsområdet vårt. De gjorde det de skulle og kunne gjøre, sier Lundstøl.

Lørdag kveld var omkring 2000 ungdommer og 400-500 rånebiler samlet på det digre parkeringsarealet på Sørlandssenteret. Det ble rånet, svidd dekkgummi, knust flasker, drukket åpenlyst og urinert.

— Nå gikk det greit, og ingen ble skadet. Men det kunne jo blitt en katastrofe. For oss ble det en gedigen opprydningsjobb natt til i går for å ha alt klart til kundene kom mandag formiddag, forteller Lundstøl.

Politiet bidro til at rånetreffet ble gradvis løst opp ut over lørdagskvelden. Arrangementet ble holdt under oppsyn av fem UP-patruljer og fem patruljer på vakt i Kristiansand-distriktet.

I Fædrelandsvennen i går sa en av rånerne at han ble fratatt førerkortet etter å ha svidd av gummi foran politiet.

— Ingen fikk førerkort beslaglagt av oss, sier Leif Fjerdingstad i Utrykningspolitiet.

— Heller ikke av oss, sier operasjonsleder David Stamnes i Agder politidistrikt.

NRK Sørlandet meldte i går at det var Indre Agder Råneklubb som stod bak arrangementet lørdag. Dette benektet klubben for Eiken, Byremo og Åseral på sin hjemmeside i går ettermiddag.

— Det var folk i Kristiansand-området som tok initiativet til dette treffet. Vi fikk en melding på SMS og la så ut informasjonen på vår hjemmeside slik at flest mulig skulle stille. Men vi har ikke noe med selve opplegget å gjøre, sier Finn Kristian Meland fra Eiken, som er talsmann for Indre Agder Råneklubb.

— Jeg er glad for at det var såpass mye politifolk på plass. Fyll og bil hører ikke sammen, sier Meland.

SVEIN VERSLAND