— Lite nytt, mener komiteens nestleder.

– Forsvarsminister Kristin Krohn Devold (H) har sagt at flyplass-salget skjedde i tråd med Stortingets forutsetninger, mens Riksrevisjonen stiller spørsmål ved om så har skjedd, sier Ågot Valle til NTB.

Hun mener imidlertid at det er for tidlig å si noe om eventuelle konsekvenser i forhold til statsråden.

Forsvarsministerens partikollega, nestleder i kontroll- og konstitusjonskomiteen, Martin Engeset, sier at Riksrevisjonen bekrefter gammelt nytt.

– I forhold til avhendingsinstruksen bekrefter Riksrevisjonen forhold som er gammelt nytt, og tilfører således ikke saken vesentlige nye opplysninger, sier Engeset.

– Alvorlig

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har allerede hatt flyplass-salget på sitt bord en stund, og har blant annet stilt forsvarsministeren en del spørsmål om det omstridte salget.

Mandag fikk komiteen Riksrevisjonens rapport hvor det blant annet slås fast at Forsvarsbygg ikke kan legge fram sikre holdepunkter for at eiendommen ble solgt til markedspris.

– Rapporten inneholder en rekke graverende opplysninger som gjør denne saken alvorlig. I tillegg til spørsmål om blant annet markedspris, er det også et spørsmål om de samfunnsøkonomiske forutsetningene her er overholdt, sier Valle.

Lang historikk

Martin Engeset peker på at nedleggelsen og til slutt salget av Lista flystasjon har en lang historikk som spenner over åtte år og fem forsvarsministre.

Han understreker også at kjøper påtok seg å overta betydelige forpliktelser som heftet på eiendommen.

– Jeg registrer at advokatfirmaet Steensrup Stordrange i en rapport har uttalt at det ikke er funnet holdepunkter for å si at eiendommen er solgt til under markedspris. Samtidig registrer jeg at salget innebærer at Forsvaret årlig vil spare betydelige driftsutgifter, uttaler Engeset. (©NTB)