LILLESAND: — Da 60 asylsøkere i januar ble internert på Skottevik, virket det som Lillesand kommune i mange sammenhenger var helt uforberedt. Dette var spesielt tydelig i helsesektoren, sier Brodwall.Problemer og uklarheter om kommunens rolle i forbindelse med asylmottaket drevet av den private organisasjonen Sana, var tema i interpellasjonen han fremmet i bystyret forleden.

— Asylsøkerne er mennesker i en fortvilet situasjon som har krav på hjelp, en hjelp de selvsagt skal få. Men det er også mennesker med uavklart helsesituasjon. De har ofte ingen papirer med seg. Dette er ikke minst viktig med tanke på smittsomme sykdommer, sa Brodwall som blant annet ville vite hvordan Lillesand kommune tilrettelegger for helse, både forbyggende og kurativt.- Når asylsøkerne skal integreres raskt, ikke minst i ksole, er en slik situasjon meget betenkelig med tanke på helsesikkerhet for kommunens øvrige innbyggere, sa han.Lege og SV-politikeren vil også ha svar på hvordan skolen er beredt, i første omgang skal 17 elever uten kjenneskap til norsk språk integreres. - Er ressursene økt slik at det ikke reduserer tilbudet til de øvrige elevene, ville han vite.Sier opp sosialklienter

Brodwall er også kjent med at flere sosialklienter har blitt oppsagt fra sine hybler og leiligheter fordi Sana betaler godt og huseierne heller vil leie ut til dem. I bystyret onsdag spurte Brodwall hva Lillesand kommune vil gjøre i forhold til denne problemstillingen.Ordfører Odd Steindal innrømmet at kommunen kan få problemer med å skaffe bolig til sosialklienter en stund fremover.Steindal redegjorde videre for en styrking av helsestasjonen, men innrømmet at omfanget ikek var helt avklart foreløpig. Han opplyste at det er satt inn resursser i undervisningen på Høvåg skole og mente tilbudet både til asylsøkerne og de øvrige elevene var ivarettatt på en forsvarlig måte.Varaordfører Solveig Solbakken (Ap) sier hun er glad for at Jørn Brodwall tok opp problemstillingen i bystyret. - Det er ingen tvil om at mottaket er kommet raskt på Lillesand kommune. Skal vi få til en vellykket integrering, er det viktig at vi tar opp disse spørmålene nå. Det må ikke bli noen motsetninger her. Dt er viktig at vi følger opp samarbeidet mellom kommunen og Sana, sa hun blant annet.