For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player. KRISTIANSAND: — Han var helt vill. Fremtoningen var aggressiv og desperat. Han ville skade alt som kom i hans vei. Det var en livstruende situasjon, sier Anne-Britt Stensrud til Fædrelandsvennen.

Natt til i går ble hun vitne til at en 44 år gammel mann gikk amok i nabolaget på Oddernes. Hun lå og sov da hun bråvåknet av høye lyder.

Ble redd

— Jeg kikket ut av vinduet og der så jeg en mann med hodelykt som slo, sparket og rispet i bilene på parkeringsplassen. Han kjefta høylytt på alt og alle, forteller hun.

65-åringen ble redd og ringte politiet. Mens hun ventet på at lovens lange arm skulle dukke opp bevegede mannen seg rundt på andre siden av blokka hun bor i. Der begynte han å denge løs på hennes bil. Opelen fikk skader i ei list og vindusviskeren ble knekt.

— Så kom politiet. Da de gikk ut av bilen begynte han å brøle. Før jeg viste ordet av det løp han mot dem. Han var skikkelig aggressiv, husker hun.

Politimennene forsvarte seg med køller, og fikk til slutt lagt 44-åringen i bakken. Mannen ble kjørt til Sørlandet sykehus for legesjekk, men var frisk nok til å settes i arresten resten av natta. Mannen, som kommer fra Tromsdalen i Nord-Norge, ble fremstilt for varetektsfengsling i går ettermiddag.

Kan gå fri

Politiet har siktet 44-åringen for forsøk på legemsbeskadigelse under særdeles skjerpede omstendigheter, og for trusler mot politiet.

I går kveld ble det klart at mannen ble ilagt fire uker i varetekt, og ble kjørt til Åna i Rogaland for å sitte der.

Anne-Britt Stensrud er blitt litt reddere for å gå i nabolaget etter episoden natt til i går. Hun synes det er skummelt å tenke på at hun kunne truffet på knivdesperadoen dersom hun var på vei hjem fra nattevakt.

— Hvis du treffer på en sånn galning så har du jo ingenting du skulle ha sagt. Han var ikke ute for å snakke, for å si det sånn, forteller 65-åringen.

joerund.flaa@fvn.no