— Dette skal aldri skje. Her har det skjedd en menneskelig glipp. Jeg synes dette er tragisk, sier rådmann Erik Hillesund i Mandal kommune, til Lindesnes Avis.

Avisen fant i går lister på nettet hvor både navn, adresse, telefonnummer og personnummer til alle kommunens 167 meddommere stod oppført. En av dem som står på listen er Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Åse Schmidt. Hun likte dårlig å høre at sensitiv informasjon om henne er tilgjengelig for alle nettbrukere.

– Vet du hva? Dette har jeg faktisk opplevd tidligere i kommunen. Jeg har påpekt dette flere ganger, men ingen ting skjer. Nå må de ansvarlige lære av sine feil. Her i Norge har vi tross alt et sterkt personvern som også må gjelde for Mandal kommune, sier hun til Lindesnes Avis.

Rådmannen i kommunen legger seg paddeflat for kritikken.

— Jeg vil beklage ovenfor alle de som har vært berørt av dette. Etter det vi kjenner til er det ingen som er blitt utsatt for misbruk av sitt personnummer. Jeg skal i hvert fall love at dette ikke skal skje igjen, sier Hillesund.

Onsdag sendte han ut et skriv til alle enhetsledere og saksbehandlere om retningslinjene for personopplysninger. I notatet skrev han med fet skrift: «Det skal aldri benyttes personnummer i offentlige dokumenter og annen informasjon fra kommunen».