Historiestudent og forfatter Trond Norén Isaksen tror den nyfødte prinsen vil få to navn og at ett av dem vil bli et tradisjonelt norsk kongenavn. Forfatteren tror ikke det er så aktuelt å kalle prinsen Haakon eller Harald siden disse to navnene allerede er i bruk i kongefamilien. Han tror heller ikke Olav, som noen har gjettet, er så aktuelt:

— Kronprinsparet har allerede gjort unna «oppkallingsplikten» etter kong Olav i og med at de kalte sin datter Alexandra. Olav het jo Alexander før han kom til Norge i 1905, sier Norén Isaksen til NTB.

For likt Marius

Magnus er et kongenavn det i utgangspunktet ville være naturlig å velge. Sju norske konger har båret navnet Magnus. Men hoffhistorikeren har noen betenkeligheter også med dette navnet:

— Magnus blir veldig likt Marius, navnet til Mette-Marits eldste sønn.

Han mener at kongenavn som Eirik, Øystein, Sigurd, Inge og Guttorm eller Sverre er mer aktuelle. Mette-Marits morfar heter også Sverre.

Dristige?

— Hvis kronprinsparet er litt dristige og vil markere 100 årsjubileet for Norges selvstendighet, kan de velge å kalle sønnen sin for Oscar. Da blir han kalt opp etter kong Oscar II som var konge i Norge fra 1872 til 1905, sier historikeren.

Siden den nyfødte ikke er direkte tronfølger, mener historikeren foreldrene har større valgmuligheter enn første gang og kan se på navn fra den øvrige slekten også.

Trolig har foreldrene – i samråd med kong Harald – allerede bestemt seg for hvilket navn de skal velge. Da prinsesse Ingrid Alexandra ble født, fortalte kronprins Haakon at han og Mette-Marit hadde brukt lang tid på å diskutere navn.