Jentas eldre søster, deres mor og morens samboer reddet seg ut av den brennende boligen.

Lensmann Asbjørn Nerbø i Eidsvoll og Hurdal sier til NTB at det oppholdt seg fire personer i huset da det begynte å brenne i 4-tida.

– Tre av dem kom seg ut, men de fortalte at én person var savnet, sier Nerbø.

De tre personene som kom seg ut av den brennende leiligheten var den omkomne jentas 17 år gamle søster, deres mor og morens samboer.

Ikke mistanke

Lensmann Nerø bekrefter overfor NTB at det i høst har vært flere ildspåsettelser i området hvor brannen oppsto natt til søndag.

– Politiet vet at fire branner på Dal i høst var påtent, sier Nerbø. Han understreker at samtlige av disse brannen ble påtent i et annet område av Dal enn der brannen brøt ut natt til 1. juledag.

– Denne brannen synes å ha oppstått inne i leiligheten. Politiet har ikke grunn til å tro at dødsbrannen på Dal natt til 1. juledag var påsatt, sier Nerbø til NTB.

Samtlige fire personer som var i leiligheten sov da brannen oppsto, forteller Nerbø.

Kraftig røykutvikling

Brannen ble slukket ved 7.45-tiden, men etterslokking pågikk fram til klokken 9. Ifølge politiet var røykutviklingen så kraftig at beboerne i hele rekkehusrekka, i alt fem familier, ble evakuert. Men brannen spredte seg ikke.

Politiet har ennå ingen formening om årsaken til brannen som skjedde i Vestbykroken på Dal.

De tre personene som kom seg ut av den brennende leiligheten er brakt til Akershus universitetssykehus (Ahus) hvor de blir tatt hånd om.

Nerbø sier den brannskadde boligen og brannstedet er avsperret. Han sier politiet håper å kunne starte branntekniske undersøkelser på stedet søndag.