KRISTIANSAND: Det grove tyveriet i januar ble gjennomført sammen med en kamerat av 23-åringen, og begge ble låst inn av en tredje person som hadde nøkkel til anlegget i Travparken.

Kristiansanderen er nå dømt til ett års fengsel, hvorav fire måneder er betinget. Han må betale tilbake de stjålne 60.000 kronene, og ble også dømt for trusler og til å betale tilbake 65.000 i erstatninger til syv andre firmaer eller privatpersoner. Tiltalelista var nemlig svært lang da saken kom opp for tingretten. I desember 2004 leste han inn en talemelding på mobilen, hvor han truet med å knuse kneskålene og beina i kroppen på en mann som krevde oppgjør for en hund 23-åringen ikke kunne betale for.

I juli 2005 truet han en kvinnelig bekjent med å skjære over strupen hennes, og sørge for at hennes tre år gamle datter ikke skulle leve lenge. Samtidig slo han kvinnen med knyttet hånd i ansiktet og på kroppen.

Han er i tillegg dømt for tyveri av pc-er, webkamera, klokker, cd-plater og dvd-er.

I august 2004 stjal han 2100 kroner fra ei lommebok og i februar i år var han med på å stjele planter for ca. 5000 kroner fra Tobienborg plantemarked.

I tillegg dømmes han for en rekke trafikkforseelser og mindre narkotikaforbrytelser

ROAR GREIPSLAND