Bakgrunnen er at Høyesterett nå har gitt advokat John Christian Elden medhold i at politiet må levere fra seg de såkalte avlyttingbevisene, som hittil har vært hemmligholdt.

Elden, som forsvarer Erling M. Havnå, vil nå be Stavanger tingrett om en kort pause slik at han og de andre forsvarerne i NOKAS-saken får tid til å vurdere disse bevisene, samt diskutere hvordan de kan brukes til forsvar av de tiltalte.

— Det er jo et omfattende materiale politiet her har holdt tilbake så langt, sier Elden til TV 2 Nettavisen i kveld.

Et flertall i Høyesterett gir altså forsvarerne rett til innsyn i den delen av etterforskningsmaterialet som politiet har skaffet seg ved telefonavlytting eller annen kommunikasjonskontroll.

Høyesterett er dermed enig med Gulating lagmannsrett, som først konkluderte med at politi og påtalemyndighet må levere fra seg disse bevisene.

Advokat Tor Kjærvik, som forsvarer Thomas Oscar Ingebrigtsen, vurderer også å be om en pause i rettsforhandlingene.

— Er det et omfattende materiale å gå gjennom, og det regner jeg med at det er, er det naturlig å be om en pause, kanskje på noen dager, sier Kjærvik til Aftenposten.no.

Han mener at avlyttingsbevisene som politi og påtalemyndighet hittil har holdt tilbake, kan være svært viktige for forsvarerne og de tiltalte.