Halvannet år gamle Ingrid Alexandra, som er oppkalt etter den halvt sørlandske navnesøsteren, skal ikveld fraktes over dammen til Port Lympne Animal Park i Kent sør i England. Der venter den seks år gamle hanntigeren Tugar på henne.

— Dyreparken i England skal danne et nytt avlspar. De har ikke hatt avl på over 20 år, og ser veldig fram til å få spleiset Ingrid Alexandra sammen med Tugar, forteller veterinær Gunn Holen Robstad.

Tilbake i Kristiansand sitter tvillingbroren Rex sammen med mor Ryeka og far Ulysses. Men ifølge en pressemelding fra Dyreparken kommer det ikke til å vare lenge. Rex kommer sannsynligvis til å bli overført til en annen europeisk dyrepark innen utgangen av året.

— Han begynner allerede å yppe seg mot faren Ulysses, men foreløpig er Ulysses så mye sterkere at han klarer å legge Rex i bakken, forteller Robstad.

Ingrid Alexandra ble isolert fra de andre familiemedlemmene i går, og er nå alene i et av tigerburene mens flyttingen forberedes. To representanter fra Port Lympne Animal Park har kommet til Dyreparken for å hjelpe til. I 20-tiden tirsdag kveld skal hun bedøves for så å fraktes videre.

Rex og Ingrid Alexandra ble født 16. desember 2003 i Dyreparken. Det er det internasjonale avlsprogrammet EEP (European Endangered Species Program) som nå har omplassert Ingrid Alexandra. I november i fjor ble tigertvillingenes storebror Tinka flyttet fra Dyreparken til Zoo de Servion i Sveits som følge av samme programmet.