KVINESDAL: — Det er ikke den totalitære ideologien som har seiret, det er ikke kommunismen som har seiret. Kommunismen er på ideologienes søppelhaug, sammen med kommunismen, nazismen og rasismen. Det er de kristne verdiene som har seiret. Det kristne menneskesynet og nestekjærligheten har seiret, talte Dagfinn Høybråten til de rundt 1300 fremmøtte i Sarons Dal. Og de lyttet gjerne.

Det var en tydelig opplagt KrF-leder som hadde tatt turen innom det årlige sommerstevnet i Sarons Dal i går kveld. Sportshallen var godt fylt opp, og de fremmøtte fikk det de kom for.

— Det er kristendommen som har inspirert mennesker som Martin Luther King i hans tids kamp mot raseskillet. Det er kristendommen som inspirerte Desmond Tutu og Nelson Mandela i vår tids kamp mot raseskillet. Den har inspirert mennesker som Lech Walesa og Mor Teresa. Kristendommen er den sterkeste kraften historien kjenner, det er en samfunnsendrende kraft, proklamerte Høybråten.

I løpet av talen var han innom flere temaer, alt fra internasjonal bistand og rus og alkoholmisbruk til misjonering og friskoler.

— Vi trenger moderne haugianere. Vi må ikke gjemme oss inne på bedehusene, vi trenger dem som vil ut i verden, oppfordret han.

Han la også mye vekt på temaet menneskeverd.

— Vi trenger å verne om menneskets liv og verdi, fra unnfangelse til naturlig død. Vi trenger mer vern om ufødt liv, ikke mindre. Vi trenger mer vern i livets siste fase, ikke aktiv dødshjelp. Det er feil svar på et veldig viktig spørsmål. Vi må så det gode, vi trenger en revolusjon av godhet, og mindre råskap.

KrF-lederen snakket også varmt om Sarons Dal:

— Jeg opplever det som å komme hjem når jeg kommer til Sarons Dal. Det er en flott opplevelse av varme, og da jeg var guttunge hørte jeg mye om Sarons Dal, skrøt han.

Da Høybråten takket for seg var de fremmøtte tydelig fornøyd med det de hadde fått servert. Applausen varte vel og lenge, og ministeren bukket og takket gjerne.

— Det var veldig bra. Han virket så solid og sterk. Han står på og kjenner Guds ord, sa en imponert Wenche Bjelke. Hun hadde plassert seg på andre rad og fulgte godt med under talen.

— Han er samfunnsengasjert, og jeg ser nestekjærligheten i ham. Han har en utrolig nød for andre mennesker, han gjør det han kan for å bedre situasjonen for det ufødte liv, for Afrika, og for dem i Norge som trenger hjelp. Det føltes godt å høre på ham, og det ga meg en veldig trygghet, strålte Bjelke.

Og Høybråten selv var godt fornøyd etter talen.

— Det var et sterkt og godt møte, og jeg følte jeg ble tatt varmt imot. Det er en stund siden jeg har vært her sist, så det var godt å være tilbake, sa han til Fædrelandsvennen, før han dro videre til nye møter og taler.