Tirsdag ryddet Sinkaberg pulten sin og gikk på dagen, skriver Agderposten.

— Han ønsket ikke forplikte seg til å bli i jobben i minst fem år. Da falt jobben hans bort, sier kommunikasjonsdirektør Dag-Runar Pedersen i Agder Energi til avisen.

Sinkaberg har i løpet av sine fem år i selskapet skapt gode resultater, og ble regnet som arvtakeren til konsernesjef Eivind Krokmo. Oppsigelsen kom etter en lang samtale mellom Sinkaberg og Krokmo mandag.

— Krokmo mente det var viktig at Sinkaberg forpliktet seg i minst fem år. Han er nestkommanderende og har hatt en klar arvtaker-rolle, informerer kommunikasjonsdirektøren til Agderposten.

Men Sinkaberg ville ikke forplikte seg til fem nye år i konsernet, og da bar det på hodet ut.

— Vi er ikke et av og på-selskap. Vi er avhengige av å ha en langsiktig strategi, og ha sikkerhet for at ting er på plass. Eivind Krokmo er allerede 61 år, og Sinkaberg var i en stilling hvor han skulle esles til større oppgaver. Stillingen som visekonsernsjef blir ikke erstattet, sier Pedersen til avisen.

I følge Agderposten vil ikke Sinkaberg gi noen årsak til at han ikke vil forplikte seg. Han har ingen ny jobb å gå til.

— Nå skal jeg øve meg på å ha god tid. Men jeg er ikke noen feriemann, jeg liker best å jobbe. Men jeg skal nok finne noe, avslutter han.