For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player.LYNGDAL: Fredag formiddag gjennomførte styret et telefonmøte, og endte med et todelt vedtak. Dagens omstridte tilsettingsreglement, skal legges dødt. Et nytt skal utarbeides.

— Jeg ønsker et nytt reglement uten den type sjekkliste som det forrige hadde. Vi må forenkle og gi reglementet et helhetlig innhold, ikke være opphengt i detaljer. Det skal bygges på to hovedprinsipp: For det første ønsker vi å rekruttere faglig kompetent personale, og det skal være ansatte som er egnet personlig. Dessuten skal vi ha tilslutning fra de ansatte som gjør at mediehøgskolen står fram som et alternativt livssynsmessig utdanningssted, sier Grøvan.

— Tror du det er flertall blant styret og de ansatte for å fjerne de kontroversielle punktene angående folks privatliv; sjekklisten?

— Ja, jeg tror det i stor grad blant både ansatte og styret er et ønske om et reglement som gir uttrykk for det helhetlige ved insitutusjonens livssyns-ståsted, ikke enkeltdetaljer, sier Grøvan.

Hverken Fædrelandsvennen eller NRK Sørlandet vil la studenter fra Gimlekollen få praksisplasser, dersom de gamle punktene om homofili, skilsmisse eller samboerskap blir stående.

Fagmedarbeider Gunnar Bodahl-Johansen ved Institutt for Journalistikk sier til NRK Sørlandet at Fædrelandsvennen går for langt når de bryter samarbeidet med Mediehøgskolen Gimlekollen.

Bodahl-Johansen mener skolen må få lov å ha et verdigrunnlag som gir konsekvenser for ansatte, selv om dette verdigrunnlaget er kontroversielt.