LILLESAND: — Vi har jobbet i hele sommer med å flytte og klargjøre lokalene, sier rektor Ole Tobias Knudsen i Voksenopplæringen i Lillesand. Fredag flyttet han utstyr inn i sitt nye kontor på Møglestu. Voksenoppplæringen er dermed den første kommunale virksomheten som flytter inn i lokalene som Lillesand kommune nylig kjøpte av Aust-Agder fylkeskommune.

17. august, samtidig med skolestart for øvrig, starter også undervisningen i fremmedspråk på Møglestu. Elevene er asylsøkere med oppholdstillatelse, flyktninger bosatt i Lillesand og alle typer innvandrere ellers som vil lære norsk. Elevtallet varierer mellom 30 og 50, forteller Knudsen.

Voksenopplæringen har tidligere hatt en avtale med Lillesand Produkter. Avtalen med dem er avsluttet 31. juli. Lillesand kommune ønsket ikke å gå inn i en langsiktig avtale, og da Møglestu ble kjøpt, ble det bestemt at noen av lokalene skal brukes til voksenopplæringen. Dette er bare en liten del av den gamle husmorskolen. Voksenopplæringen skal bruke andre etasje i det som tidligere var internatfløyen. Her er det tre klasserom, møterom og kontorer som nå er pusset opp, blant annet ved hjelp av noen av elevene som arbeidstrening.

— Min drøm er at vi kan bidra med litt vedlikehold og hagearbeid på Møglestu gård som en del av opptreningen, sier Knudsen.

Det er ennå ikke bestemt hva resten av lokalene skal brukes til. Det er avhengig av hva den nye ungdomsskolen skal bruke, opplyser konstituert rådmann Geir Gabrielsen. Foreløpig er planleggingen av Møglestu gård stoppet opp, i påvente av hva byggekomiteen for ungdomsskolen kommer frem til.