KRISTIANSAND: — Vi har fått en video som viser hva denne gruppen gjør. Det er noe av det mest spektakulære jeg noen gang har sett, sier PR-ansvarlig for Gym 2004 Linda Hodnemyr.

Arrangørene har møtt en vegg av problemer hos UDI og de norske ambassadene der de ulike deltakerne kommer fra.

— Vi har hatt store problemer i blant annet Ghana og Nigeria og Etiopia. Det har også vært problemer med troppen fra Russland, men de har gått i orden. Nå viser det seg altså at troppen fra Ghana ikke får komme, sier arrangementsleder Harald Hille.

Troppen fra Ghana har betalt deltakeravgiften og alt skal være klappet og klart for avreise. Det er bare visum som mangler.

— Det er veldig strengt å komme inn i Norge. Men det som er så rart er at denne troppen opptrådte for ikke lenge siden i Sevilla i Spania. Der fikk de lov til og komme inn. Nå får de altså ikke lov til å komme til Norge, sier Hille.

Ved henvendelse til UDI blir søkere vist til den norske ambassaden i det aktuelle landet. Det er der visumsøknadene blir behandlet, og alle spørsmål må rettes dit. I går ettermiddag var det ikke mulig å komme gjennom til ambassaden i Ghana.

Gym 2004 samler over 1000 deltakere fra 11 nasjoner og varer fra torsdag til søndag. Det var spesielt på søndag turntroppen fra Ghana skulle spilt en viktig rolle.

— De skulle ha en spektakulær forestilling i Gimlehallen. Men de skulle også opptrådt på torvet i showene der, forteller Hille.

Kristiansand turnforening har brukt mye tid og ressurser for å legge forholdene til rette slik at tropper fra ulike afrikanske land kan komme til arrangementet.

— Det er veldig tungvint og kostbart. Vi har vært i kontakt med ambassadene i alle de aktuelle landene og det tar voldsomt mye tid, sier leder i Kristiansand Turnforening Guy Jung.

— Det hadde vært kjempebra hvis de kom, men hvis alle får avslag er det ganske kjipt, fortsetter Jung.

Troppen fra Ghana har ikke meldt avbud, så håpet er der fremdeles. Men turnforeningen ser at tiden er i ferd med å renne ut. GERT OVE MOLLESTAD