Verken Norsk Folkehjelp, Den Norske Turistforening eller Norges Røde Kors har imidlertid fått melding om alvorlige skader eller ulykker. Påskeværet lørdag og søndag har heller ikke vært så verst.

– Vi er midt i et høytrykk og været har vært ganske bra, med unntak for deler av Nord-Norge, sier statsmeteorolog Håkon Mjelstad til NTB.

I skibakken

Røde Kors’ oppsummering etter første påskehelg konkluderte med 133 brudd og mindre skader, mot bare 74 registrerte skader i samme periode i fjor. Halvparten av årets registrerte skader har skjedd i skianlegg.

– Vi er usikre på hva som er årsak til økningen, men en rekke ting kan spille inn, som omfanget på utfarten og været, sier vaktleder Ole Gladsøe fra Røde Kors’ sentral på Golsfjellet til NTB.

Norsk Folkehjelp melder om en rolig påske hittil, med fine forhold. Utfarten var stor til de steder som hadde godt vær.

– Ingen av våre vaktstasjoner har så langt i påsken rapportert om nevneverdige skader, sier informasjonsansvarlig Eivind Tungland ved Norsk Folkehjelps sentral i Tromsø.

Fin nysnø

Den Norske Turistforening melder om en normal utfart så langt. De venter en økning mot slutten av påsken.

– På Finse er det fin nysnø og nydelig skiføre, opplyser informasjonssjef Anne Jørgensen i Turistforeningen.

Søndag var det ingen problemer i trafikken med unntak av i Finnmark, der det søndag kveld var igangsatt kolonnekjøring en rekke steder på grunn av uvær.

Nord-Norge må trolig belage seg på dårligere vær også senere i påsken. Det vil også bli en del vind.

– For Vestlandet ser det heller ikke bra ut, og det vil bli nedbør. Østafjells blir det ganske bra vær, opplyser Meteorologisk institutt.