Kristiansand: — Vi begynner å tilpasse oss, men det er klart at det er et savn, og det var en brutal overgang sier Haakon Wilson (76). Sammen med kona Aldis Bjørg (80) har han snart lagt bak seg sin første sommer i ny leilighet i Nordre Hovedgårdsvei i Vågsbygd. Huset på Slettheia som har vært deres hjem i mer enn 30 år, ble solgt i april.

De synes det har vært en tung og rar omstilling i livet.

— Det er mye følelser inne i bildet. I starten var det nesten som en depresjon. Vi synes det var trist å flytte, men følte det var det mest fornuftige, forteller Wilson.

Beslutningen ble tatt etter en lang tenkeprosess.

  • Friheten er større nå, og det er positivt. Samtidig føler man ikke det samme eierskapet og har ikke den samme selvråderetten i en leilighet i et boligkompleks. Det kjennes litt som å bo i en boks, forklarer han.

Men Wilsom ser også at flyttingen fører mye godt med seg.

— Det er fint å slippe ansvaret. I en enebolig har du alltid hengende over deg noe arbeid du skulle gjort, og etter hvert rekker man ikke over alt. Jeg ser nok at det er mest fornuftig med noe mer lettstelt når man er eldre, fortsetter han.

Sosialt sett synes han også det er bra å bo i et boligkompleks.

— Man treffer mange kjekke folk, både kjente og nye. Vi har også en stor takterasse her, og når den blir ferdig blir det nok riktig trivelig her. Biloppstillingsplass og heis er også bra. Her kan man fint klare seg etter hvert som man blir eldre, sier Wilson.