FARSUND:

— Heldigvis fant vi henne, sier en lettet mor til Fædrelandsvennen. Hun måtte selv varsle politiet da jenta hennes var forsvunnet.

— Vi lette i en og en halv time før vi varslet politiet. Jeg fryktet det verste, men samtidig visste jeg at hun er svært dyktig til å svømme, sier moren til den vesle jenta. De var tre barn som skulle svømme over et sund og til en holme da jenta bestemte seg for å bli igjen på holmen.

— Hun har forklart hun følte seg sliten og ville hvile før hun svømte over igjen, forteller mor. Da hun omsider begynte svømmeturen tilbake ble det mer slitsomt enn tenkt og hun stoppet opp.

— Hun fløt på ryggen for å spare på energien, forteller mor. Da drev hun med strømmen og kom lenger bort fra Hananger. Jenta ble funnet to timer senere på en holme ved Grimsby.

— Hun svømte inn til holmen og ble sittende der. Hun hadde ropt på oss, men det er jo ganske langt unna, forklarer moren, som var ute i båt for å lete etter jenta si. I ettertid er hun stolt over datteren.

— Jeg var livredd da, men nå synes jeg det var veldig fornuftig av henne å svømme inn til holmen, sier hun. Politiet rykket ut og varslet både hovedredningssentralen, redningskøyta, dykkere og luftambulansen. Aksjonen kunne avblåses da jenta ble funnet i god behold.

— Vi stod klar med to dykkere, men heldigvis kunne vi avblåse aksjonen, forteller utrikningsleder Svein-Tore Salvesen fra brannvesenet i Farsund. SONJA H. HINES