Kvinesdal : — Det er venninnen min som eier det lille nøstet. Da jeg ringte og fortalte at huset der hun bor i stod i flammer, fikk jeg høre at kattungen var innestengt i leiligheten. Heldigvis lot det seg gjøre å få opp døren og få katten uskadet ut, sier Bente Vatland.

Venninnen hennes bodde i kjellerleiligheten på eneboligen i Stadionveien 12 i Kvinesdal, som i går ettermiddag ble totalskadet i brann. Heller ikke ekteparet som eide huset var hjemme da brannen ble varslet ved 15-tiden.

— Mannen min oppdaget at det brant i huset og fikk ringt til brannvesenet, forteller en nabokvinne og slektning av huseierne.

Hun forteller at huset bare var 10 år gammelt, og at loftsstuen nylig var innredet og møblert.

I tillegg til nevnte kattunge som var innestengt i kjellerleiligheten, var en bunad noe av det første som ble reddet ut av huset. På grunn av stor røykutvikling gikk det lang tid før det var mulig å ta seg inn i huset.

— Ifølge vitneobservasjoner så det ut som om brannen startet på baksiden av huset, og da trolig på verandaen i første etasje. Ilden ser derfra ut til å ha spredt seg opp til øverste etasje, der det var full fyr inne i loftsstuen og takkonstruksjonene, sier politibetjent Sverre Rune Bilstad.

Politiet ville i går kveld ikke spekulere i noen mulig brannårsak. Det skal ha stått en grill på verandaen der brannen ser ut til å ha startet, men denne var ifølge vitner påsatt deksel.