Men Ræga ser også kontrasten og urettferdigheten i verden. Husker du tilbake til 1998? Da solgte Hennes Majestet hatter for å bygge pikeskole i Nepal.Inspirert av tre skolebarn fra Møvik, selger hun nå et flott bilde av seg selv i solnedgang. Bildet, som kommer i en glimrende gullramme, passer perfekt på enhver vegg. For hvem vil ikke la Majesteten pryde yndlingsveggen?

Bildet koster 200 kroner, men du må gjerne betale mer. Mye mer om du vil. Pengene skal hjelpe noen av de 500.000 barna på flukt i Darfur-provinsen i Sudan. Redd Barna har på vegne av Majesteten lovet å hjelpe dem med mat, vann, medisiner, skolegang og lek. Slik kan hverdagen kanskje bli ørlite mer normal for Sudans aller minste. Hvor mange bilder skulle du ha, sa du?

Fakta om «Ræga i solnedgang»

  • «Ræga i solnedgang» kan kjøpes på alle Fædrelandsvennens distriktskontor. Det vil si i Kristiansand (både på torvet og på Fiskåtangen), Lillesand, Mandal, Lyngdal, Setesdal og Flekkefjord.

  • Bildet er laget i samarbeid med Allkopi. Det er 42 x 30 cm stort (A3-størrelse) og er på lerret.

  • Minstepris for bildet er 200 kroner, det vil si at man veldig gjerne kan betale mer. Du kan også ringe 38 11 30 00 og kjøpe bildet, da betaler du i tillegg for frakt.

  • Pengene går til barn i flyktningeleire i Darfur i Sudan. Det er Redd Barna som skal hjelpe Majesteten med å sørge for at pengene kommer fram til de som trenger dem.

  • Du kan lese mer om barn i Sudan på www.reddbarna.no