Sent søndag kveld opplyste politiet at den åtte måneder gamle babyen ble brakt til Sørlandet sykehus Kristiansand lørdag morgen.

Meldingen til AMK, skal etter det Fædrelandsvennens nettavis kjenner til, gått ut på at babyen på det tidspunkt ikke pustet. Babyen ble erklært død ved ankomst til sykehusets akuttmottak.

En 28 år gammel mann mann i omgangskretsen til den avdøde babyens mor er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Mannen blir fremstilt for varetektsfengsling mandag. Politiet sier at barnet kan ha blitt utsatt for ytre skader.

Det var Sørlandet sykehus Kristiansand som varslet politiet om dødsfallet. Det ble satt i gang etterforskning. Politiet i Kristiansand ba om assistanse fra Kripos, og teknikere fra Oslo har saumfart leiligheten hvor barnet oppholdt seg helt frem til søndag kveld. Den avdøde babyen ble lørdag kveld sendt til Rettsmedisinsk Institutt i Oslo for obduksjon.

Leiligheten hvor forholdet fant sted ligger like ved Bertesbukta på Lund i Kristiansand.

– Etterforskningen fortsetter både taktisk og teknisk. Inntil videre ønsker vi ikke å si noe særlig mer om omstendighetene, sier politiadvokat Ingrid Thorsen ved Agder politidistrikt.