KRISTIANSAND:

35-åringen takker ja til stillingen og starter i jobben ved årsskiftet. Når hun nå blant annet skal markedsføre det sørlandske forskningsmiljøet og næringslivet, begynner hun på kjente oppgaver.

— Jeg har tidligere jobbet tre og et halvt år i Brussel. Både ved Midt-Norges Europa-kontor og som konsulent ved Rogalandskontoret i Brussel, sier Brunborg. Hun er bosatt i Bergen, men født og oppvokst i Haugesund.

— Erfaringen min fra arbeidet mitt der nede, samt kontaktnettet, vil være til stor nytte i den nye jobben. Jeg vet hvordan dette arbeidet skal fungere i praksis, sier Brunborg. Definerte arbeidsoppgaver vil hun først få når hun har gått nøyere gjennom det sammen med styringsgruppa for det nye EU-kontoret. Brunborg er utdannet siviløkonom og jobber i dag i markedsføringsbyrået Konvoi AS i Bergen.

De viktigste aktørene bak Sørlandets Europakontor er Kristiansand og Arendal kommuner, de to fylkeskommunene og Agderrådet. Disse skal også betale spleiselaget som vil koste rundt 1,8 millioner kroner årlig. I tillegg til Brunborg skal det etter planen ansattes en til. Målet for Sørlandets Europa-satsing er å utvikle et mer internasjonalt nærings- og samfunnsliv som utnytter mulighetene i et stadig mer integrert Europa. Roar greipsland