— De har funnet én omkommet for en liten time siden, opplyste politistasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon klokka 20.25 tirsdag kveld.

Var i styrhuset

Etter å ha lokalisert fiskebåten Carina på 155 meters dyp lette politiet tirsdag kveld etter de savnede. Brødrene Arnfinn (66) og Øystein Fjeldskår (63) fra Lindesnes omkom etter at tråleren sank.

— Den omkomne personen ble funnet i styrhuset. Det er observasjoner gjort gjennom vinduet og dører av en såkalt ROV-båt, eller miniubåt, som førte til funnet, sa Gabrielsen.

Klokka 22.45 forteller han at søket er i ferd med å avsluttes, og at det ikke er gjort noen øvrige funn.

Dermed avsluttes også søket etter den andre personen som er savnet.

— Det ser ut til at det bare er én person i båten, forteller politistasjonssjefen.

Politiet vil nå legge en plan for å eventuelt kunne hente ut den omkomne.

— Dette krever nitidig planlegging og er om mulig enda vanskeligere. Det er en vurdering som tas etter at man er ferdige med dette arbeidet.

Forsetter søket ut kvelden

Kystvaktskipet Nornen er på stedet de tråleren ligger mellom Lindesnes og Lyngdal. Representanter fra havarikommisjonen, politiet og operatørene bak søkeutstyret fra Seabed Services deltar i letingen, som ble startet mandag kveld.

— Det tar tid å gjennomsøke slik som forholdene er. Det er særdeles komplisert med tau og vaiere, som de må unngå å henge seg fast i, fortalte Gabrielsen tidligere tirsdag kveld.

Usikkert om båten heves

Hvorvidt hele fiskebåten skal heves er usikkert.

— Det avgjøres av flere momenter. Om Havarikommisjonen har behov for kunnskap i forhold til årsaken til havariet, og i hvilken grad man lykkes i å ta ut den omkomne utenom vil spille inn. Det er ikke mulig å ta den avgjørelsen nå, sier Gabrielsen.