LYNGDAL: Det bekrefter operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt overfor Fædrelandsvennen klokken 18.30. Solås opplyser at mannen døde litt etter klokken 15. Mannen var da på Oslo universitetssykehus.

Gjorde gjenopplivingsforsøk

Vitner dro raskt ut da de så en tom båt som kjørte i ring ute i sjøen onsdag morgen. Mannen ble funnet i vannet og det ble raskt startet gjenopplivingsforsøk.

Mannen var alene i den 14-15-fot store båten da han falt i sjøen.

Skipper på redningsskøyta "Ægir" ønsker å hedre folkene som rykket raskt ut i båt.

— Da vi kom til stedet hadde folkene allerede fått mannen opp i båten og startet hjerte-lunge-redning. Vi gikk da inn til siden på båten og sendte over en redningsmann med hjertestarter og oksygenutstyr, forteller skipper, Jarl Pedersen til Fædrelandsvennen.

- Kunne ikke gjort noe annerledes

Det var tre personer fra oppdrettsanlegget som reagerte raskt og dro ut med en oppdrettsbåt. De fant mannen raskt og fikk hentet han opp av vannet.

— Det er i seg selv en liten prestasjon, for de hadde høyt fribord på båten og med blaute klær er det ganske tungt å få opp en person fra vannet, sier skipper Pedersen. Han påpeker:

— Alt som var mulig å gjøre i den situasjonen, ble gjort. Jeg kan ikke se at noen kunne gjort noe annerledes.

Døde på sykehuset

Den lokale mannen ble brakt med luftambulanse til Oslo universitetssykehus, men livet sto ikke til å redde.

Pårørende er underrettet om dødsfallet, opplyser sykehuset.

Området ved Strandfjord hvor ulykken skjedde, ligger et par kilometer nordøst for Korshamn. Området ligger i le for vær og vind, som da ikke skapte problemer for redningsforsøket.