MANDAL: – Dette er et nødrop fra organisasjoner som prøver å få svar fra Mandal kommune, skriver Diabetesforbundet Mandal og omegn, Mandal Revmatikerforening, Mandal og omegn helsesportslag og Norges Handikapforbund avd Mandal i et brev til kommunen.

De skriver at de har henvendt seg flere ganger til ordfører og rådmann om varmtvannstrening og rehabilitering uten å få ordentlig svar.

I brevet heter det at høsten 2011 økte satsene for leie av varmtvannsbassenget fra 100 til 400 kroner per time.

– Det var blant annet dette vi reagerer på. Varmtvannstrening er et svært viktig bidrag for mange av våre medlemmer i rehabilitering og gir god helseeffekt, skriver de.

– En slik økning av prisene som vi har opplevd kan føre til at det ikke er så lenge før noen av lagene må kutte varmtvannstreningen, skriver de.

Ikke universelt utformet

I brevet heter det at da svømmehallen ble bygd om, var et av formålene å få til en universell utforming slik at den kunne ta imot alle brukere, også de med nedsatt funksjonsevne.

– Det er ikke slik i dag. Blant annet mangler det fremdeles rekkverk og døråpnere slik det er blitt lovet. Skilting og merking er heller ikke ferdigstilt, skriver de og føyer til at de ble lovet at dette skulle bli ordnet i løpet av 2012. De mener også at utformingen av anlegget fra parkering til inngangsdøra heller ikke er i samsvar med det som kan kalles universell utforming.

Glatt på vinteren

– Ekstra ille blir dette nå på vinteren. Da er adkomsten for bratt og glatt slik at noen av våre medlemmer må utebli fra treningen. Dette er i en periode hvor trening i varmtvann er kjempeviktig fordi det er vanskelig å bevege seg ellers, skriver de.

I brevet håper de det ikke er en bevisst strategi fra Mandal kommune at det ikke svares på henvendelser. – Det kan virke slik, og det opplever vi som særdeles leit, heter det i brevet.

De skriver at de inntil videre vil holde tilbake det de skylder for leie av bassenget, og at de ber om møte med kommunen om saken.